Sklopljen Okvirni sporazum o suradnji između Ureda zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Dana 15. prosinca 2015. godine Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci sklopili su Okvirni sporazum o suradnji.
 
Suradnja će obuhvaćati različite aspekte rada i djelovanja Ureda i Pravnog fakulteta, među kojima se posebno ističe mogućnost da studenti za vrijeme trajanja studija obavljaju praksu u Uredu zastupnika. Tijekom obavljanja prakse u Uredu zastupnika studenti će se upoznati s konvencijskim pravom, kao jedinim od posebnih pravnih područja i ulogom Ureda zastupnika u zastupanju države u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava.
 
Omogućavanje budućim pravnicima da se tijekom studija upoznaju s konvencijskim sustavom i pravima koja proizlaze iz Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda predstavlja jednu od mjeru koje se Republike Hrvatska obvezala provoditi na temelju Deklaracija iz Interlakena i Brightona.
 
Očekuje se da će ovakva vrsta suradnje omogućiti budućim pravnicima bolje razumijevanje Konvencije i njezine primjene na nacionalnoj razini. 

Pisane vijesti