Objavljen prijevod zaključaka sa Okruglog stola „Ponavljanje postupaka nakon presude Europskog suda za ljudska prava“ održanog u Strasbourgu, 05. – 06. listopada 2015.g.

Dana 05. – 06. listopada u Strasbourgu je održan Okrugli stol „Ponavljanje postupaka nakon presude Europskog suda za ljudska prava“ na kojem su države potpisnice Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda razmijenile iskustva u primjeni instituta ponavljanja domaćih postupaka nakon presude Europskog suda za ljudska prava.
 
Okrugli stol odvijao se u dvije tematske cjeline – ponavljanje građanskih postupaka i ponavljanje kaznenih postupaka. Tijekom okruglog stola razmotrena su pojedina praktična pitanja koja su se u pojedinim državama članicama pojavila u svezi s primjenom navedenog pravnog instituta u oba spomenuta pravna područja.
 
Na temelju provedenih rasprava i razmjene iskustava sudionika, Odjel za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava pri Glavnom Tajništvu Vijeća Europe kao organizator ovog okruglog stola izradio je zaključke u kojima su iznesene osnovne teze okruglog stola.
 
Ured zastupnika je zaključke preveo na hrvatski jezik, te ih možete pročitati ovdje.
 
Zaključci su na službenim jezicima Vijeća Europe (engleski i francuski) dostupni ovdje.
 

Pisane vijesti