Analize presuda i odluka protiv Republike Hrvatske

Slika /slike/analize.jpg
Ured zastupnika priprema analize najvažnijih presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava protiv Republike Hrvatske.
 
Ured je više godina pripremao analize presuda protiv Republike Hrvatske u kojima je utvrđena povreda konvencijskog prava i/ili slobode te ih dostavljao nadležnim tijelima. 
 
Cijeneći povratne informacije o važnosti izrade i praktičnosti upotrebe analiza u svakodnevnom radu domaćih tijela te u svrhu širenju znanja o Konvenciji i praksi Europskog suda za ljudska prava, Ured od veljače 2019. godine objavljuje analize presuda i odluka na svojoj internet stranici kako bi proširio njihovu dostupnost. 
 
Uz analize presuda u kojima je utvrđena povreda nekog konvencijskog prava i/ili slobode, Ured priprema i analize važnijih presuda u kojima nije utvrđena povreda, kao i analize važnih odluka o nedopuštenosti u odnosu na Republiku Hrvatsku.
 
Uz pripremu analiza novih presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava, Ured zastupnika će postupno objaviti i analize ranijih presuda i odluka tog suda.

Analize su raspoređene tematski po kategorijama koje se nalaze s desne strane.