Posjet predstavnika Odjela za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava Tajništva Odbora ministara Vijeća Europe

Predstavnici Odjela za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava boravili su u radnom posjetu Uredu zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava 13. i 14. studenoga 2018. godine.
 
Tijekom navedenog posjeta, predstavnici Odjela sastali su s djelatnicima i zastupnicom Ureda, koji koordinira izvršenje presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava, te s predstavnicima nadležnih domaćih tijela sudbene i izvršne vlasti. Održani su radni sastanci na temu izvršenja presuda iz kaznene i građanske problematike, i to predmeta vezanih za procesne nedostatke u kaznenim postupcima, uključujući predmete prekomjerne upotrebe sile od strane policije, predmete obiteljskog nasilja i predmete istraga ratnih zločina, kao i predmete vezane za vlasničko-pravnu problematiku.
 
Dogovorena je daljnja suradnja u izvršenju presuda Europskog suda za ljudska prava i predstavljene su dodatne mogućnosti upoznavanja domaćih tijela s radom Odbora ministara Vijeća Europe u nadzoru izvršenja presuda i odluka Europskog suda za ljudska prava putem bilateralnih konzultacija, seminara te posjeta sudaca, državnih odvjetnika i državnih službenika Odboru ministara Vijeća Europe.

Pisane vijesti | Priopćenje za javnost