Objavljen prijevod slovenskog Zakona o načinu izvršenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić i dr. (Ljubljanska banka)

Radi informiranja štediša Ljubljanske banke o tijeku izvršenju presude Ališić i drugi protiv Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije pred Odborom ministara Vijeća Europe objavljen je prijevod slovenskog Zakona o načinu izvršenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu broj 60642/08 na hrvatski jezik. 

Tim se zakonom uređuje način izvršenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić i drugi protiv Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Makedonije, br. 60642/08, od 16. srpnja 2014, u obimu u kojem je Republici Sloveniji naloženo, da donese sve potrebne mjere za namirenje i isplatu stare devizne štednje. Mjere iz ovog zakona ne odnose se na onu staru deviznu štednju ili dijelove iste koji su na bilo koji način bili isplaćeni ili preneseni na druge pravne osobe ili za posebne namjene u skladu s propisima država nasljednica nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (u nastavku teksta: SFRJ) ili po drugoj osnovi.

Prijevod zakona preuzmite ovdje.

Pisane vijesti