Posjet portugalskom Centru za pravosudne studije

Slika /slike/posjet CEJ.jpeg

Promicanje vladavine prava i temeljnih prava kroz kvalitetno učenje na daljinu u hrvatskom pravosuđu

Predstavnici Ureda zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava, zajedno s predstavnicima Pravosudne Akademije i Vijeća Europe, 6. i 7. listopada 2022. posjetili su portugalski Centar za pravosudne studije (Centro de Estudos Judiciários – CEJ) u Lisabonu.

Posjet je organiziran u okviru projekta “Promicanje vladavine prava i temeljnih prava kroz kvalitetno učenje na daljinu u hrvatskom pravosuđu” radi upoznavanja s organizacijom učenja na daljinu i digitalnim alatima koje CEJ rabi u edukaciji sudaca, državnih odvjetnika i službenika u pravosuđu.

Svrha ovog projekta, u kojem je Ured zastupnika partner Pravosudnoj akademiji i Vijeću Europe, je pružanje podrške Pravosudnoj akademiji u unaprjeđenju metodologije, pomagala i stručnih znanja za izradu i provedbu visokokvalitetne edukacije, posebno u području ljudskih prava i vladavine prava, prilagođenih potrebama hrvatskog pravosuđa. Projekt se financira iz Instrumenta tehničke podrške Glavne uprave za podršku strukturnim reformama Europske komisije (DG REFORM). 

Pisane vijesti